LEGAL SERVICES

ONLINE SPREEKUUR

Soms heb je een korte vraag of wil je beperkt (juridisch) advies inwinnen over een bepaalde situatie. Daarom organiseert IVY LOISE iedere vrijdag tussen 13:00 en 14:00 uur een gratis online spreekuur. Zo kun je via Skype op een eenvoudige en laagdrempelige wijze je vraag of probleem aan IVY LOISE voorleggen.

Heb jij een vraag of een probleem waar je graag bij geholpen wilt worden? Meld je dan snel aan via het contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen!

JURIDISCH ADVIES

Als particulier of ondernemer kun je in situaties terecht komen waarin je juridisch advies nodig hebt. De ene keer wil je weten wat je rechtspositie is, de andere keer heb je hulp nodig bij het opstellen van juridische documenten. In dat geval kun je terecht bij IVY LOISE.

IVY LOISE bekijkt vrijblijvend je vraag of probleem en geeft je vervolgens een praktisch advies waar je direct mee aan de slag kunt. Je ontvangt dit advies altijd in een adviesrapport. Zo kun je het advies nog eens rustig nalezen en ontstaan er geen onduidelijkheden over. Op verzoek en afhankelijk van je situatie kan IVY LOISE vervolgens:

  • een offerte uitbrengen om je verder van dienst te zijn; of
  • je doorverwijzen naar de juiste persoon of instantie die je verder kan helpen.

Heb jij een vraag of een probleem waar je graag bij geholpen wilt worden? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

JURIDISCHE BRIEF

Het opstellen van een juridisch inhoudelijke brief is vaak lastig. Toch is het soms nodig om een juridische brief te versturen, bijvoorbeeld om je standpunten te verduidelijken of om verweer te voeren richting de wederpartij. In dat geval kun je terecht bij IVY LOISE.

Aan de hand van de door jou aangeleverde gegevens en informatie stelt IVY LOISE de juridische brief op. Deze wordt vervolgens in concept naar je verzonden. Zodra jij akkoord bent met de inhoud van de brief, wordt de brief naar de wederpartij verzonden. Ook is het mogelijk om de brief uit eigen naam te verzenden.

Heb je hulp nodig bij het opstellen van een juridische brief? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

CONTRACTEN

Onder het Nederlands recht zijn mondelinge afspraken bindend. Daarom kun je afspraken in principe telefonisch bevestigen en hoef je hierover niets op papier te zetten. Het wordt alleen lastig als er onenigheid ontstaat en je niet kunt bewijzen welke afspraken er zijn gemaakt. Daarom is het belangrijk om afspraken altijd vast te leggen in een contract én het contract door alle partijen te laten ondertekenen.

Het opstellen van contracten is vaak een ingewikkelde en tijdrovende klus. IVY LOISE kan je hierbij helpen. Aan de hand van de door jou aangeleverde gegevens en informatie stelt IVY LOISE het contract op. Deze wordt vervolgens in concept naar je verzonden. Heb je nog op- en/of aanmerkingen? Dan worden deze door IVY LOISE verwerkt, waarna het contract definitief wordt opgeleverd.

Heb je hulp nodig bij het opstellen van een contract? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemene voorwaarden zijn schriftelijke bepalingen waarin algemene afspraken tussen twee contractspartijen worden vastgelegd. Bij algemene afspraken kun je denken aan afspraken over de levering van een product of dienst, de wijze van betalen of de mate van aansprakelijkheid. Het voordeel van het gebruiken van algemene voorwaarden is dat je met alle klanten dezelfde voorwaarden kunt afspreken. 

Het opstellen van algemene voorwaarden is specialistisch werk. IVY LOISE kan je hierbij helpen. Aan de hand van de door jou aangeleverde gegevens en informatie stelt IVY LOISE de algemene voorwaarden op. Deze worden vervolgens in concept naar je verzonden. Heb je nog op- en/of aanmerkingen? Dan worden deze door IVY LOISE verwerkt, waarna de algemene voorwaarden definitief worden opgeleverd.

Heb je hulp nodig bij het (opnieuw) opstellen van je algemene voorwaarden? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

ARBEIDSOVEREENKOMST

Een werkgever en werknemer maken vaak diverse afspraken. Om ervoor te zorgen dat de rechten en plichten voor beide partijen duidelijk zijn, is het verstandig om de gemaakte afspraken vast te leggen in een arbeidsovereenkomst.

Werkgever

De wet- en regelgeving op het gebied van het arbeidsrecht is volop in beweging. Dat maakt het opstellen van een goede arbeidsovereenkomst vaak lastig. IVY LOISE kan je hierbij helpen. Aan de hand van de door jou aangeleverde gegevens en informatie stelt IVY LOISE de arbeidsovereenkomst op. Deze wordt vervolgens in concept naar je verzonden. Heb je nog op- en/of aanmerkingen? Dan worden deze door IVY LOISE verwerkt, waarna de arbeidsovereenkomst definitief wordt opgeleverd.

Werknemer

Heb je als werknemer een vraag over je arbeidsovereenkomst of over het arbeidsrecht in het algemeen? Dan kun je bij IVY LOISE terecht voor juridisch advies.

Heb je als ondernemer hulp nodig bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst? Of heb je als werknemer een vraag over je arbeidsovereenkomst? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

Soms besluiten een werkgever en werknemer om uit elkaar te gaan. In dat geval worden er vaak diverse afspraken gemaakt tussen beide partijen. Deze afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst (ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd).

Werkgever

Het einde van een arbeidsrelatie kan grote gevolgen hebben voor zowel de werkgever als de werknemer. Ga daarom nooit zelf aan de slag met het opstellen van een vaststellingsovereenkomst, maar vraag aan IVY LOISE om je hierbij te helpen. Aan de hand van de door jou aangeleverde gegevens en informatie stelt IVY LOISE de vaststellingsovereenkomst op. Deze wordt vervolgens in concept naar je verzonden. Heb je nog op- en/of aanmerkingen? Dan worden deze door IVY LOISE verwerkt, waarna de vaststellingsovereenkomst definitief wordt opgeleverd.

Werknemer

Heb je als werknemer een vraag over een vaststellingsovereenkomst? Dan kun je bij IVY LOISE terecht voor juridisch advies.

Heb je als ondernemer hulp nodig bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst? Of heb je als werknemer een vraag hierover? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

CONSULTANCY SERVICES

JURIDISCHE SCAN

Ben je ondernemer en twijfel je of de juridische basis van jouw bedrijf op orde is? Wil je kansen benutten, maar risico’s uitsluiten? Of wil je problemen voorkomen door je bedrijf tegen risico’s te beschermen? Dan is de Juridische Scan van IVY LOISE misschien wel iets voor jou!

Ondernemen is kansen zien en kansen pakken. Maar ondernemen is ook het lopen en nemen van risico’s. Om deze risico’s beheersbaar te maken, moet je ze wel eerst kennen. Met de Juridisch Scan van IVY LOISE wordt je bedrijf op een aantal punten doorgelicht. Juridische risico’s worden in kaart gebracht, zodat je weet welke acties je moet nemen om je bedrijf hiertegen te beschermen. Zo worden problemen voorkomen en blijven proceskosten bespaard!

Wil je graag samen aan de slag en een goede juridische basis voor jouw bedrijf leggen? Of wil je meer informatie? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

MASTERCLASS ONDERNEMEN EN RECHT

Een goede juridische basis is de fundering van ieder bedrijf. Toch zijn veel ondernemers zich niet bewust van de juridische aspecten van het ondernemerschap. Deze ondernemers komen vroeg of laat in problemen, terwijl dat eenvoudig voorkomen had kunnen worden. Heb jij als ondernemer je juridische zaken op orde? Of blijf je dit stiekem uitstellen?

De Masterclass Ondernemen en Recht geeft inzicht in de juridische kant van het zaken doen. Waarom kunnen fouten in een contract leiden tot een faillissement? En hoe is het mogelijk dat je algemene voorwaarden hebt, maar dat deze niet van toepassing zijn?

Na deze Masterclass weet je precies hoe je een goede juridische basis voor jouw bedrijf regelt en is uitstellen geen optie meer!

Wil je de Masterclass Ondernemen en Recht boeken? Of wil je meer informatie? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

GROEIPROGRAMMA VOOR ONDERNEMERS

Mis je als zelfstandige een sparringpartner? Heb je een bedrijf en wil je focus (terug) krijgen? Of wil je als ondernemer je bedrijf laten groeien? Misschien is het Groeiprogramma van IVY LOISE dan wel iets voor jou…

Ondernemen is prioriteiten stellen en keuzes maken. Toch is dat vaak lastig. Als ondernemer ben je altijd druk, waardoor je makkelijk het overzicht in je werkzaamheden én je bedrijf kunt verliezen. Met het Groeiprogramma van IVY LOISE stap je uit de waan van de dag en bepaal je nieuwe doelen. Zo krijg je focus (terug) en weet je welke concrete acties je moet nemen om je bedrijf te laten groeien!

Ben je enthousiast geworden en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Of wil je meer informatie? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

Voornaam*

Achternaam*

Onderwerp

Je vraag*