Abruzzo Italia

De wijn van IVY LOISE kennen haar oorsprong in de wijnstreek Abruzzo. Dit wijngebied ligt centraal in Italië aan de Adriatische kust, ter hoogte van Rome. Het landschap van Abruzzo kenmerkt zich met zeer veel bossen en steile bergen. De wijngebieden van deze regio zijn hierdoor meer richting de kust van de Adriatische Zee gesitueerd.

Vanwege het klimaat in Abruzzo zijn de wijngaarden met veel zorg geselecteerd. Deze wijngaarden liggen met name aan de voet van de Gran Sasso en Montagna delia Maiella. De druiven die worden gebruikt voor de Italiaanse wijnen uit deze regio worden verbouwd op heuvels en bergen tot een hoogte van ongeveer 500 meter. Door de relatief lage ligging krijgen de druiven volop kans om langzaam te rijpen en heerlijke aroma’s te ontwikkelen.

Abruzzo heeft om en nabij 34.000 hectare wijngaarden en is hierdoor niet heel groot in vergelijking met andere wijnregio’s in Italië. Ondanks de ‘kleine’ wijngaard behoort Abruzzo tot de tot de top van Italië qua hoeveelheid wijn die er jaarlijks wordt geproduceerd en is deze wijnregio sterk in opkomst! 

Onze wijnen

IVY LOISE SPUMANTE ROSATO – 75CL

De IVY LOISE Spumante Rosé verpakt in een luxe wijnbox! Deze frisse, fruitige en mousserende rosé uit Italië heeft aroma’s van aardbeien en een droge afdronk. Ideaal als aperitief, maar ook heerlijk in combinatie met lichte gerechten.

Samen met collega’s proosten op het binnenhalen van een nieuwe klant of gezellig eten met vriendinnen na een lange werkdag: met deze rosébubbel is het altijd een feestje! En natuurlijk is de IVY LOISE Spumante Rosé ook leuk als cadeau of relatiegeschenk.

Je bent het waard. Because you have the right to be a lady.