We doen (onbewust) veel concessies om aardig gevonden te worden. Toch die ene opdracht voor de helft van het geld uitvoeren of wéér een avond overwerken omdat we geen ‘nee’ durven te zeggen… ⁠⁠

Het is belangrijk om je te realiseren dat er niets mis is met aardig gevonden willen worden, maar ook om je te beseffen dat er een verschil is tussen aardig gevonden worden en gerespecteerd worden. Als je ‘nee’ zegt tegen iets wat je eigen niet wilt kan de ander dat misschien niet leuk vinden, maar je handelt tenminste wel in overeenstemming met je eigen waarden. En daar kan de ander alleen maar respect voor hebben. ⁠⁠

Probeer daarom een balans te vinden tussen voor anderen, en voor jezelf, zorgen en vergroot je eigen (werk)geluk!⁠ ⁠

PERSONAL CAREER DEVELOPMENT TIPS:

– Heb jezelf lief, want alleen dan ben je in staat om ‘nee’ te zeggen tegen dingen die je ongelukkig maken. Dat wil niet zeggen dat je geen compromissen kan sluiten, maar het voorkomt wel dat er niet naar jouw gevoelens wordt gekeken. 

– Zeg af en toe gewoon eens ‘nee’. Zo worden mensen niet afhankelijk van je, is er geen drempel wanneer je een keer écht iets niet wilt en ben je niet non-stop voor een ander bezig.

– Stel jezelf de vraag ‘waarom doe ik dit’? Wil je dit graag doen? Of doe je het omdat het nou eenmaal van je verwacht wordt?

– Last but not least: wees niet bang! Mensen die echt van je houden, zullen jou gevoelens ook respecteren!

Lukt het jou om hier een goede balans in te vinden?

Share This