Betrap jij jezelf er ook wel eens op, dat je de vraag ‘hey hoe gaat het?’ automatisch beantwoord met DRUK? Dat kan zijn omdat je gedreven wordt door passie en de dingen die je doet graag vaak en veel doet. Helemaal niets mis mee! Maar druk zijn wordt tegenwoordig ook vaak gezien als statussymbool. Als je maar genoeg te doen hebt (regelmatig gezellige borrels, veel te doen op je werk, iedere dag sporten), gaat het over het algemeen goed met je.Dat je het dan druk-druk-druk hebt, is jammer, maar je bent gelukkig wél succesvol. 

Druk zijn is alleen geen must en het maakt je ook niet per se gelukkig. Anders gezegd: je kunt zoveel succesvoller zijn (lees: je goed voelen), als je niét druk bent. Wat ons betreft dus de hoogste tijd om dit statussymbool te laten varen, zodat iedereen gewoon kan doen waar zij zich het prettigst bij voelt!

PERSONAL CAREER DEVELOPMENT TIPS:

– Plan je agenda minder vol en hou iedere week minimaal twee avonden vrij. 

– Om te voorkomen dat je agenda toch weer volstroomt, is het slim om jezelf bedenktijd te geven als iemand wil afspreken. Zo creëer je ruimte om de juiste afweging te maken.

– Het is vast niet nieuw voor je, maar je telefoon kan voor vele onrust zorgen. Leg hem daarom vaker weg zet je notificaties uit en zet hem een uur voor het slapen gaan uit. 

– Schrap het woord ‘druk’ uit je vocabulaire en antwoord op de vraag ‘Hoe gaat het?’ eens ‘Goed, ik heb het lekker rustig’.

– Maak een lijstje van deze energieGEVERS en probeer hier zoveel mogelijk tijd voor te maken.

– Probeer in het moment aanwezig te zijn en niet met je hoofd bij de toekomst of het verleden. Zo kun je onnodig druk maken om dingen die er nu niet toe doen. En hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het wordt.

En ben je druk vanuit een passie: ook dan is het belangrijk om af en te stoppen en stil te staan. Investeren in je eigen batterij is namelijk zeker zo belangrijk!

Hoe is dit voor jou?

Share This