Als een vriendin een baaldag heeft of een misser heeft gemaakt op het werk, dan zijn we troostend, begripvol en zeggen we lieve woorden. Zitten we zelf in de put, dan zijn we vaak hard, streng en kritisch op onszelf. Maar zoals vriendinnen situaties meemaken waarin ze jou hard nodig hebben, zijn er ook genoeg momenten waarop jij jezelf heel hard nodig hebt. De reis naar meer zelfcompassie is geen makkelijke, maar wel één die zeker de moeite waard is. De langste en meeste intense relatie die je hebt, is namelijk die met jezelf! Daar mag je best wat tijd en energie in steken. Bovendien weet jij het beste wat je fijn vindt en wat je nodig hebt. 

Wie is jouw beste vriendin? Is je antwoord niet ‘ikzelf’, lees dan snel onderstaande tips. Een betere vriendin is er namelijk niet te wensen!

PERSONAL CAREER DEVELOPMENT TIPS:

– Leer jezelf kennen: wat is voor jou belangrijk, wat motiveert je, wat vind je leuk en wat zijn je twijfels? Hoe beter je jezelf kent én begrijpt, hoe makkelijker het is om jezelf te accepteren en te respecteren om wie je bent.

– Plan quality time met jezelf. En nee, dat is niet hetzelfde als eenzaamheid, maar juist dé manier om echt even tot jezelf te komen.

– Verwen jezelf zo nu en dan: gun jezelf een dagje sauna, een bos bloemen, tijdschriften lezen op de bank of simpel een complimentje. Gewoon, omdat je zo’n lieverd bent!

– Echte vriendinnen blijven altijd eerlijk, ook al wil je dit soort boodschappen soms niet horen. Als jij je eigen beste vriendin bent, wees dan ook in alle omstandigheden eerlijk tegen jezelf.

– Probeer te blijven luisteren naar de behoeften van je lichaam en vraag niet teveel van je lijf. Ben je moe? Ga dan lekker op tijd slapen in plaats van een extra kop koffie te nemen en door te gaan.

– Lach om jezelf, als je een gekke uitspraak doet of per ongeluk een blunder hebt gemaakt op het werk. Dat zou je beste vriendin ook doen!

Ben jij je eigen beste vriendin?

Share This