Ondanks dat de meeste ondernemers wel weten dat het belangrijk is om de zakelijke en privé administratie gescheiden te houden, komt het toch regelmatig voor dat zaken door elkaar lopen. Daardoor kun je al snel het overzicht op je financiën verliezen. Zelf kan ik er totaal niet tegen als ik geen overzicht heb: het is namelijk lastig zien hoe je bedrijf ervoor staat, als je tussen je zakelijke afschriften ineens de wekelijkse boodschappen of je laatste shopsessie ziet staan. Daarom ben ik van mening dat, zodra je start met ondernemen, je direct een zakelijke rekening moet openen. Zo kun je vanaf dag één je administratie gescheiden houden. Maar wat zijn verder de voordelen van een gescheiden administratie? En wat als het financieel aantrekkelijk is om privézaken juist wel via je bedrijf te regelen?

VOORDELEN

Direct nadat ik besloten had om met IVY LOISE te starten, ging ik naar de bank om een zakelijke rekening te openen. Daar stortte ik vanaf mijn privérekening een ‘startkapitaal’ op, zodat ik precies wist wat ik kon besteden aan mijn bedrijf. De eerste factureren die ik moest betalen, bijvoorbeeld voor het laten maken van mijn website, werden vanaf mijn zakelijke rekening betaald. Door mijn zakelijke administratie vanaf dag één te scheiden van mijn privé administratie, heb ik ten aanzien van mijn financiën altijd overzicht gehad. Naast het feit dat een zakelijke administratie zorgt voor overzicht, heeft het ook de volgende voordelen:

  • het geeft inzicht in de financiële resultaten van je bedrijf;
  • je ziet precies wat er binnenkomt en wat er uit gaat;
  • je weet dus ook wat je aan salaris naar jezelf kunt overmaken (bijvoorbeeld voor die noodzakelijke shopsessie);
  • het maakt informatie aanleveren bij de belastingdienst eenvoudig (denk aan het invullen van je aangifte);
  • het voorkomt administratieve rompslomp en financiële problemen;
  • het komt een stuk professioneler over richting (je eerste) opdrachtgevers;
  • gaat het zakelijk minder, dan heb je daar privé geen last van;
  • je voldoet aan je wettelijke plicht om een goede zakelijke administratie bij te houden;
  • het zorgt ervoor dat je relatief eenvoudig kunt stoppen met je bedrijf.

UITZONDERINGEN

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen! Zo kan het voordelig zijn om een auto op naam van de zaak te zetten of vallen er fiscale voordelen te behalen door privé kosten zakelijk te verantwoorden. Denk hierbij aan kosten die zowel een persoonlijk, als een zakelijk karakter hebben en waarvan het zakelijke gedeelte aftrekbaar is. Wanneer het financieel juist aantrekkelijk is om privézaken via je bedrijf te regelen, dan moet je daar natuurlijk van profiteren. Laat je wel altijd goed adviseren en zorg ervoor dat je je overwegingen vastlegt. Zo kun je achteraf altijd achterhalen waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt.

Kortom, het kost misschien iets meer tijd om een aparte zakelijke administratie bij te houden, maar uiteindelijk verdient het zich altijd terug!

Zijn er onderwerpen die je graag voorbij ziet komen? Of heb je vragen? Laat het me dan weten en stuur een mail naar info@ivyloise.com.

 

Tot volgende week!

Mijn naam is Annelien Schuldink en ik ben jurist en ondernemer. In 2016 heb ik, naast mijn baan, IVY LOISE opgericht. Mijn doel met IVY LOISE is om de kennis en ervaring die ik heb opgedaan op het gebied van carrière en ondernemerschap te delen. Zo kan ik een positieve bijdrage leveren aan de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van de ambitieuze en ondernemende vrouwen om mij heen.

Share This