Je hebt een leuke baan of je bent bezig met het opzetten van je eigen bedrijf. Je hebt lieve vrienden, een leuk leven en leeft iedere maand van een riant salaris. Jouw Instagram ziet er eigenlijk best wel likeable uit. Maar plof je op zondagmiddag op de bank met een welverdiende latte macchiato en je favoriete tijdschrift, dan bekruipt je toch een gevoel van onrust. “Moet ik niet…. Is het niet beter als…“ Je lijkt toch niet zo vlekkeloos door het leven te glijden als je Instagram-account doet vermoeden. Maar waar komt dat gevoel vandaan?

GOALS, GOALS, GOALS

Onze maatschappij focust zich steeds meer op Big Hairy Audacious Goals. Een unieke visie op het gebied van carrière, die jou gelukkig gaat maken. Zolang je maar doelen blijft stellen en hard werkt om ze te behalen, dan ligt de wereld aan je voeten! Maar is dat wel zo? Want als je alleen maar doelen blijft stellen, is er dan wel ruimte om echt geluk te ervaren? Daar komt nog eens bij dat er een mogelijkheid bestaat dat je een doel niet haalt. En wat dan?

TIPS

Anders dan een concreet doel te stellen, kun je soms beter volstaan met het bepalen van een richting. Een richting geeft namelijk ruimte voor meerdere uitkomsten, waardoor de kans op succes wordt vergroot. En juist dat gaat er voor zorgen dat je sneller een gevoel van zingeving, en dus geluk, zal ervaren.

Daarnaast is het belangrijk om te weten waar je blij van wordt en na welke activiteit je je echt verrijkt voelt. Bewustwording speelt hierbij een grote rol. Nog steeds gaan we te veel op in de waan van de dag en staan we onvoldoende stil bij de werkzaamheden die energie vreten.

Maar hoe creëren we die bewustwording en dus meer plezier in ons werk? Hieronder een aantal tips:

  • Houd een week bij welke activiteiten je allemaal verricht op je werk.
  • Splits de activiteiten daarbij in detail op: dus niet het kopje ‘werk’ maar: ‘administratie,’ ‘vergadering over project x’ ‘uitwerken van notulen’ etc.
  • Zet naast elke activiteit hoeveel energie en plezier je eruit hebt gehaald (op een schaal van 1 – 10).

Na een week heb je een goed overzicht van wat jou plezier en energie geeft. Zo kan blijken dat je brainstormen met anderen over een project wel leuk vindt, maar dat het uitwerken van notulen een doorn in het oog blijken…

Door in kaart te brengen waar jij energie uit haalt, kan je gaan shiften met de taken die je op dagelijkse basis doet. Misschien is er een collega die mega snel en goed die notulen kan uitwerken? En kun je voor haar misschien wel de brainstormsessie doen? Denk creatief en kijk om je heen of je de energievretende taken kan uitbesteden of stop kan zetten. Uiteindelijk wil je op alle activiteiten samen gemiddeld een 8 scoren, toch?

GUN JEZELF DAT GELUK

Bewustwording creëren is een proces wat je veel kan opleveren, als je het maar toelaat… Dat geldt niet alleen in het zakelijk leven, maar ook in je privéleven. Want die onrust op de bank komt vaak van een lijst met energievretende ‘moetjes’ en verplichtingen, maar geluk ervaar je pas echt als je het jezelf ook gunt. Scoort een tijdschrift lezen op een zondagmiddag een 10 voor energie en plezier? Haal eens diep adem, glimlach en gun jezelf dat moment: je bent het waard!

Welke taken zou jij het liefst meteen van je to do lijst schrappen?

Liefs Maaike

Mijn naam is Maaike Siegel, ik ben 25 jaar en woon in Groningen. Ik heb vorig jaar Nomad Marketing opgericht. Ik help ondernemers om hun marketing en strategie te professionaliseren en zo te kunnen groeien.

Ik ben extreem doelgericht, ambitieus en optimistisch. Regelmatig ben ik buiten mijn comfortzone te vinden en doe ik dat niet op zakelijk vlak, dan wel in de sportschool, met fotografie of ik sta in de keuken om voor vrienden de lekkerste gerechten op tafel te zetten.

Ik geloof dat we met elkaar vrouwen kunnen inspireren als we samen durven werken #femaleempowerment. Graag bied ik inspiratie op het gebied van mindset, work-life-balance en gezondheid.

“Tomorow is ours”

Share This