Naast haar werk als freelance redacteur voor modemagazines als Grazia, ELLE, Cosmopolitan, L’Officiel en LINDA.meiden, startte Eve Tomaszewski (29) in 2015 The Goaldiggers Club: een platform voor ondernemende vrouwen uit de creatieve sector. Via dit platform deelt Eve ervaringen, ideeën, tips, tricks en kennis van haarzelf, maar ook van succesvolle vrouwen uit haar netwerk. Naast het delen van online content organiseert ze ook real life events, zoals Goaldigger Sessions. Met The Goaldiggers Club wil Eve zoveel mogelijk vrouwen met elkaar in contact brengen en inspireren om hun carrière goals te behalen, waarbij ze wil laten zien dat het tegelijkertijd mogelijk is om een gelukkig leven te leiden.

Op 7 mei was ik aanwezig bij Goaldigger Sessions in het W Hotel in Amsterdam. Daar ontmoette ik Eve en werd ik nieuwsgierig naar het verhaal achter deze knappe zakenvrouw: de hoogste tijd dus voor een interview!

Waarom ben je in 2015 met The Goaldiggers Club begonnen?

De verhalen van vrouwen uit mijn netwerk hebben me altijd geïnspireerd om mijn carrière goals te behalen. Dat gun ik andere (ondernemende) vrouwen ook, maar ik besef me dat niet iedereen het netwerk heeft om op terug te vallen. Ook weet ik dat het leven als ondernemer of als ambitieuze werknemer soms eenzaam kan zijn. Dan is het fijn om in gesprek te komen met like-minded vrouwen, die je tijdens ups en downs een boost kunnen geven. Met The Goaldiggers Club kan ik dit bieden en dat is ook de reden waarom ik The Goaldiggers Club heb opgericht.

Hoe heb je de opstartfase van je bedrijf ervaren?

Ondanks dat het voor mij heel natuurlijk voelde om The Goaldiggers Club te startten, heeft het wel een jaar geduurd om het idee ook daadwerkelijk uit te voeren. Ik heb deze tijd nodig gehad omdat ik er best onzeker over was. Later raakte ik tijdens een event van The Goaldiggers Club in gesprek met Merrel Westerhoff, founder van Monocrafft, en zij zei: het is nooit het juiste moment om een bedrijf te starten. Er is altijd wel een excuus te vinden om het niet te doen of een angst waar je niet overheen durft te stappen. En zo is het ook! Daarom wil ik alle vrouwen adviseren om je nooit te laten leiden door gedachten die je ervan weerhouden om je eigen onderneming op te richten. Als je iets heel graag wilt, dan moet je ervoor gaan!

Werk je op dit moment fulltime aan The Goaldiggers Club?

Nee. Naast The Goaldiggers Club ben ik momenteel samen met mijn business partner Marlot Willems een studio aan het oprichten die zich richt op het creëren van online content. Daarnaast werk ik onder de naam Eve Tomaszewski nog op freelance basis als redacteur en copywriter voor diverse modemagazines en merken. Door mijn ervaring heb ik geleerd dat een bepaalde focus belangrijk is als je je goals wilt behalen. Ik ben me er dan ook van bewust dat je niet met te veel verschillende dingen bezig kan zijn, maar focussen op één job past ook niet bij mij.

Hoeveel dagen per week werk je en hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Momenteel werk ik ongeveer 70 uur per week, verdeeld over zes dagen. Om alle ballen hoog te houden probeer ik ieder dag extra vroeg op te staan. Ook probeer ik te werken met een planning, waarin ik de tijd die ik aan bepaalde taken wil besteden, inzichtelijk maak. Door een reële to-do lijst te maken, mijn dag te beginnen met de meditatie-app Headspace en door te werken met Basecamp, hou ik overzicht. Toch zou ik nog wel wat meer structuur willen aanbrengen en mijn projecten op vaste dagen willen plannen, maar dat schiet er vaak nog bij in.

Wat valt je tegen in het ondernemerschap?

Dat je alle keuzes alleen moet maken, dat is soms lastig. Daarom vind ik het fijn om dingen tegen anderen aan te houden en om hun mening te horen. Toch zitten daar ook nadelen aan; als je teveel meningen om je heen verzamelt, dan wordt je ook gek en kun je alsnog niet kiezen. Ik leg mijn vraagstukken dan ook niet bij iedereen neer, maar kies de mensen bij wie ik aanklop heel selectief uit.

Waar ben je het meest trots op als je terugkijkt op je eigen carrière?

Dat ik alle goals die ik graag wil bereiken najaag! Zo ben ik drie maanden in New York geweest, waar ik meedraaide in de fashion closet van Vanity Fair. Ik heb de ballen gehad om The Goaldiggers Club op te richten, waar ik heel veel voldoening van krijg. Ook heb ik gewerkt als Fashion Features Editor bij Grazia. Hiervoor ben ik de wereld overgevlogen om de Victoria’s Secret show te bezoeken en om Tommy Hilfiger, Doutzen Kroes en Isabel Marant te interviewen. Eigenlijk zou ik wat vaker stil moeten staan bij wat ik allemaal al heb bereikt…

Wat doe je graag als je vrij bent?

Urenlange filosifische gespreken voeren over het leven met de lieve mensen die ik de afgelopen jaren om me heen heb verzameld. Ook trakteer ik mezelf graag op een Poké Bowl en hou ik van dansen op festivals.

Wat is volgens jou dé tip voor ondernemers?

Het is heel belangrijk om je business te blijven evalueren. Werkt iets niet? Geef dit dan toe en verander van strategie. Probeer alles als een kans zien, ondernemen is namelijk continu bijsturen. Een andere tip: luister naar je doelgroep. Het is mooi om een business te starten vanuit je passie, maar ga ook met de mensen voor wie je het doet in gesprek. Zo kun je hun behoeften vaststellen en hierop inspelen.

Mijn naam is Annelien Schuldink en ik ben jurist en ondernemer. In 2016 heb ik, naast mijn baan, IVY LOISE opgericht. Mijn doel met IVY LOISE is om de kennis en ervaring die ik heb opgedaan op het gebied van carrière en ondernemerschap te delen. Zo kan ik een positieve bijdrage leveren aan de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van de ambitieuze en ondernemende vrouwen om mij heen.

Share This