Je bezighouden met meerdere taken tegelijk (multitasking) of door elkaar (switchtasking) is dodelijk voor je productiviteit, je werk, je brein en je gemoedsrust. Elke taak neemt meer tijd in beslag door de onderbrekingen die de andere taken met zich meebrengen én het ondermijnt de kwaliteit van je werk. Het resultaat? Geen van je taken wordt echt goed uitgevoerd, waardoor je gefrustreerd raakt en op lange termijn zelfs het risico loopt op een overbelast brein. En we hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat dit jou én je werk niet ten goede komt! Stop daarom per direct met multitasken en leer slimmer, creatiever en efficiënter te werken.

Benieuwd naar onze tips? Link in bio!

Tips:

  1. Laat je niet afleiden door e-mails, berichten op je telefoon en social media. Ga vaker offline en zet alerts uit.
  2. Leer jezelf aan om je op één taak te concentreren en werk daar bewust aan. Een half uur onafgebroken aan één taak werken is drie keer efficiënter dan drie keer tien minuten werken.
  3. Plan pauzes in, zodat je in balans blijft en het overzicht in je werk houdt. En stop op tijd met werken: overuren draaien heeft geen positieve impact op je productiviteit en creativiteit.
  4. Vraag (thuis en op je werk) om hulp als je teveel op je bord hebt liggen. Echt niet alles hoeft per se door jou gedaan te worden.
  5. Zorg voor voldoende slaap, rust en ontspanning, zodat je fit genoeg bent om bovenstaande tips vol te houden!
Share This