Nou ja, bijna dan. Of eigenlijk stond hij samen met Winston Gerschtanowitz op vijf meter afstand. Maar dat mocht de pret niet drukken, want ik was erbij!

Afgelopen woensdag heb ik samen met ongeveer achtduizend andere mensen het inspiratie event BusinessBoost Live in Rotterdam bezocht. Ik wilde graag naar dit event toe, maar helaas was het uitverkocht. Toen ik op de valreep toch kaartjes kreeg, sprong ik letterlijk een gat in de lucht. Voorwaarde was wel dat ik er een blog over zou schrijven en dat ik die avond mijn social media kanalen zou bijhouden. Je zal begrijpen dat de deal snel gemaakt was! 😉

De show zat vol binnen- en buitenlandse sprekers, zoals Pieter Zwart (CEO Coolblue), Mo Gawdat (CBO Google X), John de Mol (Talpa) en Chad Hurley (mede-oprichter van YouTube). Het doel van de avond was om alle aanwezigen te inspireren met bijzondere verhalen van deze topondernemers. Persoonlijk was ik erg benieuwd naar het verhaal van John de Mol, want wat is nu het geheim achter deze ondernemer?

De grote passie van John de Mol is het bedenken van televisieformats. Zo scoorde hij internationaal grote hits met programma’s als Big Brother en The Voice. En volgens de Nederlandse mediamagnaat hebben we hier ook gelijk zijn geheim te pakken: doe iets wat je echt leuk vindt en volg je passie! John de Mol ziet zijn baan dan ook niet als werken, maar meer als hobby. Hij kan dit zijn leven lang blijven doen. Het antwoord op de vraag ‘wanneer ga je stoppen?’ was dan ook weinig verrassend: ‘als ik dood ga’.

Tijdens zijn verhaal vertelde John de Mol ook dat hij in het begin van zijn carrière als ondernemer bijna failliet is geweest. De eerste paar jaar van John de Mol Producties waren niet echt succesvol, waardoor hij jaren achter elkaar verlies draaide. Uiteindelijk schoot Willem van Kooten hem te hulp. Hij geloofde in John de Mol en wilde hem een kans geven. Achteraf bleek dit zijn redding te zijn geweest!

Eigenlijk bevestigd dat maar weer wat ze in Amerika zeggen: ‘je bent pas echt een ondernemer, als je één of meerdere faillissementen op je naam hebt staan’. Oftewel: om als ondernemer te kunnen pieken, moet je eerst diepe dalen hebben gekend. De carrière van John de Mol is daar het bewijs van. Inmiddels is hij er helemaal bovenop en klaar om met zijn mediabedrijf Talpa Network een nieuwe richting op te gaan!

BusinessBoost Live is een initiatief van entertainmentbureau Tribe Company en ING. Onder de naam BusinessBoost organiseert de bank het hele jaar door evenementen en workshops om ondernemers te inspireren. BusinessBoost Live is het grootste event van ING en is toegankelijk voor iedereen. Ben jij er de volgende keer ook bij?

 

Tot volgende week!

Mijn naam is Annelien Schuldink en ik ben jurist en ondernemer. In 2016 heb ik, naast mijn baan, IVY LOISE opgericht. Mijn doel met IVY LOISE is om de kennis en ervaring die ik heb opgedaan op het gebied van carrière en ondernemerschap te delen. Zo kan ik een positieve bijdrage leveren aan de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van de ambitieuze en ondernemende vrouwen om mij heen.

Share This