JURIDISCH ADVIES VOOR
ONDERNEMERS EN WERKNEMERS

 

HOE WERKT IVY LOISE LEGAL & CONSULTANCY?

IVY LOISE bekijkt vrijblijvend je vraag of probleem en geeft je vervolgens een praktisch advies waar je direct mee aan de slag kunt. Daarnaast kan IVY LOISE je, indien nodig, doorverwijzen naar de juiste persoon of instantie die je verder kan helpen.

Wil je een specifieke opdracht bij IVY LOISE neerleggen of gebruik maken van de vaste diensten? Dan kun je hier een offerte voor opvragen. IVY LOISE zal per situatie beoordelen of ze iets voor je kan betekenen en hierbij duidelijk aangegeven wat de kosten zijn. Zo kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan.

DE VOLGENDE DIENSTEN WORDEN JE AANGEBODEN

ONLINE SPREEKUUR
Soms heb je een korte vraag of wil je beperkt (juridisch) advies inwinnen over een bepaalde situatie. Daarom organiseert IVY LOISE iedere vrijdag tussen 13:00 en 14:00 uur een gratis online spreekuur. Zo kun je via Skype op een eenvoudige en laagdrempelige wijze je vraag of probleem aan IVY LOISE voorleggen.

Heb jij een vraag of een probleem waar je graag bij geholpen wilt worden? Meld je dan snel aan via het contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen!

JURIDISCH ADVIES
Als particulier of ondernemer kun je in situaties terecht komen waarin je juridisch advies nodig hebt. De ene keer wil je weten wat je rechtspositie is, de andere keer heb je hulp nodig bij het opstellen van juridische documenten. In dat geval kun je terecht bij IVY LOISE.

IVY LOISE bekijkt vrijblijvend je vraag of probleem en geeft je vervolgens een praktisch advies waar je direct mee aan de slag kunt. Je ontvangt dit advies altijd in een adviesrapport. Zo kun je het advies nog eens rustig nalezen en ontstaan er geen onduidelijkheden over. Op verzoek en afhankelijk van je situatie kan IVY LOISE vervolgens:

  • een offerte uitbrengen om je verder van dienst te zijn; of
  • je doorverwijzen naar de juiste persoon of instantie die je verder kan helpen.

Heb jij een vraag of een probleem waar je graag bij geholpen wilt worden? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

JURIDISCHE BRIEF
Het opstellen van een juridisch inhoudelijke brief is vaak lastig. Toch is het soms nodig om een juridische brief te versturen, bijvoorbeeld om je standpunten te verduidelijken of om verweer te voeren richting de wederpartij. In dat geval kun je terecht bij IVY LOISE.

Aan de hand van de door jou aangeleverde gegevens en informatie stelt IVY LOISE de juridische brief op. Deze wordt vervolgens in concept naar je verzonden. Zodra jij akkoord bent met de inhoud van de brief, wordt de brief naar de wederpartij verzonden. Ook is het mogelijk om de brief uit eigen naam te verzenden.

Heb je hulp nodig bij het opstellen van een juridische brief? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

CONTRACTEN
Onder het Nederlands recht zijn mondelinge afspraken bindend. Daarom kun je afspraken in principe telefonisch bevestigen en hoef je hierover niets op papier te zetten. Het wordt alleen lastig als er onenigheid ontstaat en je niet kunt bewijzen welke afspraken er zijn gemaakt. Daarom is het belangrijk om afspraken altijd vast te leggen in een contract én het contract door alle partijen te laten ondertekenen.

Het opstellen van contracten is vaak een ingewikkelde en tijdrovende klus. IVY LOISE kan je hierbij helpen. Aan de hand van de door jou aangeleverde gegevens en informatie stelt IVY LOISE het contract op. Deze wordt vervolgens in concept naar je verzonden. Heb je nog op- en/of aanmerkingen? Dan worden deze door IVY LOISE verwerkt, waarna het contract definitief wordt opgeleverd.

Heb je hulp nodig bij het opstellen van een contract? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

ALGEMENE VOORWAARDEN
Algemene voorwaarden zijn schriftelijke bepalingen waarin algemene afspraken tussen twee contractspartijen worden vastgelegd. Bij algemene afspraken kun je denken aan afspraken over de levering van een product of dienst, de wijze van betalen of de mate van aansprakelijkheid. Het voordeel van het gebruiken van algemene voorwaarden is dat je met alle klanten dezelfde voorwaarden kunt afspreken. 

Het opstellen van algemene voorwaarden is specialistisch werk. IVY LOISE kan je hierbij helpen. Aan de hand van de door jou aangeleverde gegevens en informatie stelt IVY LOISE de algemene voorwaarden op. Deze worden vervolgens in concept naar je verzonden. Heb je nog op- en/of aanmerkingen? Dan worden deze door IVY LOISE verwerkt, waarna de algemene voorwaarden definitief worden opgeleverd.

Heb je hulp nodig bij het (opnieuw) opstellen van je algemene voorwaarden? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

ARBEIDSOVEREENKOMST
Een werkgever en werknemer maken vaak diverse afspraken. Om ervoor te zorgen dat de rechten en plichten voor beide partijen duidelijk zijn, is het verstandig om de gemaakte afspraken vast te leggen in een arbeidsovereenkomst.

Werkgever

De wet- en regelgeving op het gebied van het arbeidsrecht is volop in beweging. Dat maakt het opstellen van een goede arbeidsovereenkomst vaak lastig. IVY LOISE kan je hierbij helpen. Aan de hand van de door jou aangeleverde gegevens en informatie stelt IVY LOISE de arbeidsovereenkomst op. Deze wordt vervolgens in concept naar je verzonden. Heb je nog op- en/of aanmerkingen? Dan worden deze door IVY LOISE verwerkt, waarna de arbeidsovereenkomst definitief wordt opgeleverd.

Werknemer

Heb je als werknemer een vraag over je arbeidsovereenkomst of over het arbeidsrecht in het algemeen? Dan kun je bij IVY LOISE terecht voor juridisch advies.

Heb je als ondernemer hulp nodig bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst? Of heb je als werknemer een vraag over je arbeidsovereenkomst? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST
Soms besluiten een werkgever en werknemer om uit elkaar te gaan. In dat geval worden er vaak diverse afspraken gemaakt tussen beide partijen. Deze afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst (ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd).

Werkgever

Het einde van een arbeidsrelatie kan grote gevolgen hebben voor zowel de werkgever als de werknemer. Ga daarom nooit zelf aan de slag met het opstellen van een vaststellingsovereenkomst, maar vraag aan IVY LOISE om je hierbij te helpen. Aan de hand van de door jou aangeleverde gegevens en informatie stelt IVY LOISE de vaststellingsovereenkomst op. Deze wordt vervolgens in concept naar je verzonden. Heb je nog op- en/of aanmerkingen? Dan worden deze door IVY LOISE verwerkt, waarna de vaststellingsovereenkomst definitief wordt opgeleverd.

Werknemer

Heb je als werknemer een vraag over een vaststellingsovereenkomst? Dan kun je bij IVY LOISE terecht voor juridisch advies.

Heb je als ondernemer hulp nodig bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst? Of heb je als werknemer een vraag hierover? Stuur dan gerust een mail naar info@ivyloise.com of neem contact op middels het contactformulier.

Wat zeggen anderen?

Annelien heeft mij geholpen met het opstellen van een vaststellingsovereenkomst met mijn voormalig werkgever. Annelien heeft dit snel en deskundig gedaan. Ze begreep de urgentie van de situatie en handelde hiernaar. Daarnaast had ze snel juridische teksten klaar die ik gebruikt heb in de communicatie richting mijn werkgever. Annelien had inhoudelijk een goede inbreng en ook had ze goed door welke onderhandelingsruimte er was. Hierdoor hebben we een, voor mij, betere overeenkomst kunnen sluiten. Naast de inhoudelijke deskundigheid verliest ze de relatie niet uit het oog. Ze begreep dat het voor mij persoonlijk een lastige situatie was, maar bleef op een heldere en rustige wijze uitleggen hoe we het beste tot een oplossing konden komen.

– Anouck –

Annelien is juridisch inhoudelijk erg sterk. Het kost haar geen moeite om tot de kern van de zaak door te dringen. Ze was goed in staat om zelfstandig de juridische grondslagen te bepalen en schreef heldere (proces)stukken, die juridisch inhoudelijk ook goed onderbouwd waren. Als persoon is Annelien zeer prettig om mee samen te werken. Zij is positief ingesteld, maar ook erg praktisch. Afspraken kwam zij altijd na en ze was erg betrokken.

– Anoniem – advocaat en ondernemer –

CONTACTFORMULIER

SOCIAL MEDIA