‘Don’t ask permission, ask forgiveness’. We hebben soms de neiging om toestemming te vragen voor de meest simpele dingen. Toch is dat niet altijd handig en vaak ook niet nodig. Welke functie je ook hebt, binnen bepaalde grenzen mag je altijd zelf beslissingen nemen. Sterker nog, dit wordt vaak ook van je verwacht. Bedenk daarbij dat het voor je leidinggevende ook niet prettig is als je overal toestemming voor vraagt. 

Maar ook als zelfstandige loop je door toestemming te vragen het risico dat je ‘nee’ te horen krijgt, waardoor je mooie kansen kunt missen. Daarnaast kunnen opdrachtgevers het vaak ook juist waarderen als je eigen initiatief toont. Vraag jezelf dan ook af: heb ik echt een akkoord nodig? Of kan ik (als het nodig is) ook gewoon sorry zeggen achter?

PERSONAL CAREER DEVELOPMENT TIPS:

– Zorg voor duidelijkheid over je grenzen met je leidinggevende, collega(’s) of opdrachtgever(s) en blijf daarbinnen. 

– En als je bewust toch iets over de grens wilt gaan, bepaal dan voor jezelf de worst-case scenario. Wat is het ergste wat er kan gebeuren? En hoe snel kun je dit ongedaan maken?

– Zet dit af tegen wat er te winnen valt: wat is de best-case scenario? Oftewel: wat kan het je opleveren?

– Soms kun je in plaats van toestemming vragen ook informeren. Bijvoorbeeld: ‘morgen werk ik een dag thuis’, in plaats van ‘is het goed dat ik morgen thuis werk’? Stel anderen wel altijd netjes op de hoogte, dat zou je zelf ook prettig vinden.

– Volg altijd je gevoel!

Hoe vaak vraag jij toestemming terwijl het eigenlijk niet nodig is? Of durf je juist af en toe een gokje te nemen?

Share This