Kritiek krijgen op je werk is niet altijd even leuk. Veel mensen zijn er zelfs bang voor en kunnen er moeilijk mee omgaan. Dat is ook logisch, want niemand vindt het fijn om te horen als je iets niet goed doet. Maar heb je je wel eens bedacht dat het bij feedback niet draait om wie je bent, maar om wat je doet? En dat dit twee heel verschillende dingen zijn? Je kunt het dus zien als een ‘vervelende’ vorm van advies, maar goede kritiek (en mits terecht) is eigenlijk enorm waardevol. Het helpt je te begrijpen hoe je functioneert en waarom andere mensen jou waarderen. Ook geeft het handvatten voor persoonlijke groei, waardoor je meer uit je werk kunt halen. Laat je daarom niet van je stuk brengen door feedback en leer het waarderen!  

PERSONAL CAREER DEVELOPMENT TIPS:

– Schiet niet meteen in de verdediging, maar vraag om verduidelijking. Daardoor geef je anderen niet de kans om ‘zomaar’ kritiek te uiten, maar dwing je die persoon om specifiek te worden. 

– Reageer pas als je begrijpt waar de kritiek over gaat. Leg jouw kant van het verhaal uit zonder jezelf onnodig te verontschuldigen.

– Vraag regelmatig om feedback. Daardoor kun je jezelf zien zoals anderen je zien en kom je er ook achter waar je verbetering aan kunt brengen.

– Is de kritiek die je ontvangen hebt terecht en heb je iets recht te zetten? Neem dan je verantwoordelijkheid en zoek naar een oplossing.

– Feedback ontvangen is lastig, maar het geven is vaak nog moeilijker. Geeft iemand je toch eerlijke feedback, bedank de ander daar dan voor en beschouw het als een cadeautje!

Wie ga jij om feedback vragen?

Share This