Wij merken het steeds vaker: mensen die een ander iets misgunnen, al snel ergens negatief tegenover staan of (hard) over een ander oordelen. Maar waarom hebben deze mensen (misschien onbewust) een bepaalde reactie op anderen of bepaalde situaties? 

Soms heeft het te maken met dat iemand zelf niet gelukkig is, in andere gevallen is het gewoon een gebrek aan inzicht, bijvoorbeeld doordat iemand niet in dezelfde positie als jou heeft gestaan. Ook kan het zijn dat mensen absoluut geen moeite doen om de ander te begrijpen of zich in een ander persoon te verplaatsen. Misschien ook gebrek aan ervaring, wie zal het zeggen? 

Wat de reden ook is, als je er zelf ervaring mee hebt dan is dat heel vervelend. En dat terwijl het vaak meer zegt over de ander, dan over jou! Laat je er dus ook niet door leiden en blijf zelf altijd positief.

PERSONAL CAREER DEVELOPMENT TIPS:

– Besef je dat mensen de wereld niet zien zoals deze is, maar zoals hoe we zelf zijn. Mensen zullen altijd vanuit dat kader oordelen en zijn daarmee niet altijd objectief.

– Maakt iemand een kritische opmerking, dan hoeft het niet altijd misgunnen te zijn. Soms zit er wel iets in, maar brengt iemand het gewoon niet prettig. Probeer dan het goede eruit te halen.

– We zijn niet te vergelijken met elkaar: we zijn allemaal uniek en allemaal anders. Dus wat maakt het uit als de buurvrouw een mooiere auto heeft of je collega een betere positie of titel? Het is niet belangrijk, het heeft namelijk niets met jou te maken. Jij bent uniek en hoeft jezelf met niemand te vergelijken.

– Blijf bij jezelf en heb vertrouwen in jezelf. Uiteindelijk is het jou leven en moet je doen wat goed voelt voor jou. Steek daarom energie in jezelf, in plaats van je te laten leiden door de negatieve energie van een ander. 

– Doe niet mee aan negatieve ‘onzin’ en onthoud dat hoe positiever jij bent, hoe meer positiviteit je terug zal krijgen: in welke vorm dan ook! Blij zijn voor een ander doet namelijk niets af aan je eigen succes!

Heb jij hier wel eens mee te maken gehad?

Share This