In een maatschappij waarin het steeds vaker draait om meer, meer, meer, verlangen we stiekem eigenlijk steeds meer naar minder. Minder druk zijn, minder doen en minder onrust ervaren, maar wel gaan voor dingen die écht gelukkig maken en die energie geven. Vooral in ons werk.

Maar betrap jij jezelf er wel eens op dat je enorm druk bent randzaken, waardoor je eigenlijk vergeet waar het echt om gaat? Dat je uren bezig bent met to-do lijsten afwerken, terwijl – als je eerlijk bent – dit je eigenlijk niet dichter bij je doelen brengt? Dat je eigenlijk te veel geeft, zonder er iets voor terug te krijgen? Of dat je maar online naar anderen blijft kijken en denkt: waarom zij wel en ik niet?

Nou, wij wel! Maar gelukkig leren we hier ook weer van. Lees hieronder onze tips.

PERSONAL CAREER DEVELOPMENT TIPS:

– Blijf extreem gefocust op je jouw doelen en kies heel bewust voor wat jou helpt om deze te bereiken. Uren kijken naar anderen is prima, zolang het maar de juiste anderen zijn en je ervan leert of erdoor geïnspireerd raakt.

– Zeg in de basis tegen alles ‘nee’ en bedenk dat dit eigenlijk een volmondige ‘ja’ is tegen die dingen die er écht toe doen. Overweeg daarna nog eens en maak dan een definitieve (bewuste) beslissing.

– Tijd is geld, vrije tijd is een luxe en tijd is ons meest kostbare bezit. Ga er zorgvuldig mee om.

– Blijf niet eindeloos hangen op sociale media, want die slokken letter je tijd op. En dat terwijl dit 9 van de 10 keer niet nodig is. Door je tijd beter in te delen en is er meer ruimte voor ontspanning.

– Zet social media op de juiste (zakelijke) manier in: bepaal je strategie en doelen, wees consistent en deel voornamelijk waardevolle content. Focus je voor de rest op het behalen van je doelstellingen.

– Creëer ruimte, ruimte zodat je niet verzeild raakt in je doelen en werkzaamheden, ruimte door niet te veel hooi op je vork te nemen en ruimte door alleen ‘ja’ te zeggen tegen de juiste dingen.

Waar ga jij allemaal ‘nee’ tegen zeggen? Wij zijn benieuwd!

Share This