Mindset is de manier waarop je denkt, hoe je denkt, je overtuigingen, de dingen die je gelooft, over jezelf, over ondernemen, je werk, maar ook hoe je in het leven staat. Je mindset heeft een grote invloed op wat je doet en wat je bereikt in het leven. Zo kun je zakelijk en privé niet altijd bepalen wat er op je pad komt, maar wel hoe je er mee omgaat! 

Je zou kunnen zeggen dat geluk voor een groot deel mindset is. Geluk zit hem namelijk in loslaten waar je geen controle over hebt en je verantwoordelijkheid pakken waar het wél kan. Denk hierbij het creëren van een fijne werkplek, de juiste mensen om je heen verzamelen, lief zijn voor jezelf en positief in het leven staan. Zo draagt een positieve mindset niet alleen bij aan het verruimen van je gedachten, het zorgt er ook voor dat je meer mogelijkheden ziet. Oh en niet geheel onbelangrijk: het maakt je ook gewoon een veel blijer persoon!

PERSONAL CAREER DEVELOPMENT TIPS:

– Neem de tijd om dankbaar te zijn. Voor wat je hebt, voor wie je bent en voor hoe het leven is. Zelfs wanneer het leven tegenzit blijven er genoeg dingen om dankbaar voor te zijn. Je moet ze alleen willen zien. 

– Zorg voor voldoende beweging! Sporten en wandelen zijn goed om een depressie te bestrijden en een positieve mindset te ontwikkelen. Je lichaam wordt er krachtiger van en je krijgt een goede conditie. Ook komen er stofjes vrij in je lichaam die je een goed gevoel geven. Je krijgt meer ruimte in je geest en het is makkelijker positieve gedachten toe te laten.

– Zie het goede van wat er gebeurt en denk altijd in kansen en mogelijkheden. Zo is ontslag bijvoorbeeld heel vervelend, maar je kunt dit ook zien als een kans om op zoek te gaan naar een baan die beter bij je past. Of minder gaan werken zodat je meer vrije tijd overhoudt. 

– Positieve affirmatie: een positieve boodschap die je tot een nieuwe overtuiging van jezelf maakt, door deze heel vaak tegen jezelf te zeggen. Bedenk een affirmatie die bij jou past en leer deze uit je hoofd. Of vervang een negatieve gedachte door een positieve.

– Zet op een rijtje van welke mensen in je omgeving jij energie krijgt en welke mensen jou leegzuigen. Zorg ervoor dat je de meeste tijd doorbrengt met positieve mensen die jou een goed gevoel geven.

Heb jij een positieve mindset?

Share This