Ondernemen is prioriteiten stellen en keuzes maken. Toch is dat vaak lastig. Er komen veel ‘kansen’ en aanbiedingen voorbij en vaak zit je zelf ook bomvol met ideeën. Een nieuwe samenwerking die wel eens heel goed zou kunnen uitpakken of een idee voor een nieuw bedrijf… De verleiding om alles aan te grijpen is groot, maar wist je dat het niet structureel met je plannen bezig zijn, je zakelijke succes behoorlijk in de weg kan staan? 

Daarom is het belangrijk om focus te houden ten aanzien van je werkzaamheden, je klanten, je omzet en je ‘stip op de horizon’. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat je je niet laat afleiden?

PERSONAL CAREER DEVELOPMENT TIPS:

– Zorg dat je duidelijke doelen hebt: waar wil je over een half jaar staan met je bedrijf (korte termijn doelen), maar ook over een jaar of over vijf jaar (lange termijn doelen)?

– Vertaal deze doelen naar dagelijkse en wekelijkse to-do’s en planningen. Zo creëer je een eigen systeem, waardoor je minder snel je focus verliest. 

– Werk met een boekhoudsysteem en stel doelen met betrekking tot je omzet. Overzicht en inzicht in je financiën zijn ‘key’ om je focus te behouden.

– Vraag je bij iedere kans of aanbieding die voorbij komt af: past dit binnen mijn planning en de doelen die ik wil behalen? Is het antwoord ‘nee’, bedank er dan voor en sla het af.

Een mooi voorbeeld van iemand die heel bewust haar eigen koers vaart én daardoor zakelijk succes heeft bereikt is Negin Mirsalehi: één van de grootste bloggers van Nederland. Bekijk de volgende video van Negin, waarin ze uitlegt hoe zij haar zakelijke beslissingen neemt en laat je inspireren!

Lukt het jou om focus te houden?

Share This