We willen het allemaal: een eigen bedrijf, de prins op het witte paard, een fantastisch seksleven, brave kinderen en wonen in ons eigen droomhuis. Oftewel: hét perfecte plaatje! Maar wist je dat de ‘op-perfectie-gerichte-mindset’ ervoor zorgt dat ongeveer driekwart van de hoogopgeleide twintigers en dertigers wel eens last heeft van een quaterlifecrisis? En dat deze mindset vaak voor (veel) stress en piekeren zorgt?⁠⁠

Voldoen aan het perfecte plaatje (succes) is toch echt iets anders dan gelukkig zijn. Andersom werkt het wel: kiezen voor geluk, máákt dat je succesvol bent. Alleen dan wel volgens jouw eigen gecreëerde normen. Kies daarom wat vaker voor geluk in plaats van perfectie en je zult zien dat je je doelen veel eerder zult behalen! #succesisnietwatjepresteert #hetgaateromhoejejevoelt⁠

PERSONAL CAREER DEVELOPMENT TIPS:

– Laat het ideale plaatje los, wees niet bang om te falen en durf uit je comfortzone te komen. Dit betekent niet dat alles ineens is opgelost. Maar als je er mee aan de slag gaat en daarvoor de tijd neemt, dan komt het altijd goed.

– Ontdek wat voor jou belangrijk is: waar word je nu echt gelukkig van? Waar ben je goed in? En wat heb jij nodig om blij te worden? Het kan even duren, maar uiteindelijk ga je dit echt vinden.

– Stop met jezelf vergelijken met anderen. Cliché, maar waar. Misschien heeft je vriendin inderdaad een top-baan en ook nog eens een fantastische relatie, maar onthoud: het leven is geen wedstrijd en uiteindelijk doet iedereen maar wat. Focus je op jezelf en je eigen geluk.

Zorg goed voor jezelf. Zin om het hele weekend op de bank te liggen Netflixen? Doen! Je bent gewoon goed bezig!

– Ken je prioriteiten en handel daarna. Oftewel: weet wat je wilt, waarom je dat wilt en maak op basis daarvan je keuze(s). 

Meer weten over de quarterlifecrisis? Lees Femke Kamps’ boek: “Fuck The Quarter Life Crisis“. 

Share This